fbpx

Tietojen käsittely ja poistaminen

Miten saan poistettua tietoni halutessani?

Jokainen käyttäjä saa luonnollisesti poistaa omat tietonsa koska tahansa halutessaan. Tärkeää on muistaa kuitenkin, että tämä toimenpide poistaa myös käyttöoikeuden kurssiin ja materiaaleihin. Uuden käyttöoikeuden saa aloittamalla asiakkuuden uudestaan normaalin kurssin ostoprosessin kautta.

Omat tiedot saa poistettua Oma sivu -valikosta, joka on näkyvillä jokaiselle kirjautuneelle käyttäjälle. Tästä valikosta tietojen poistamisen saa tehtyä valitsemalla kohdan Poista tietoni ja antamalla salasanan.

Arttu

Keräätkö tietoa sivuston, kurssin tai videoiden käytöstä yksittäisen henkilön tasolla? Mihin näitä tietoja käytetään?

Sivustosta kerätään dataa muutamaan eri käyttötarkoitukseen.

Henkilödataa kerätään asiakkaan ostohistorian ja ostettujen tuotteiden käyttöoikeuden varmistamiseksi.

Asiakkaan tilin dataa kerätään tilin käyttöhistorian ymmärtämiseksi mahdollisten vikatilanteiden selvittämiseksi.

Kurssien käytöstä datasta nähdään ainoastaan mitkä kurssit asiakas on suorittanut, mutta esim suorituspäiviä ei nähdä eikä suoritusaikoja.

Videoiden katselusta ei kerätä dataa henkilötasolla, videoista saadaan käyttödataa Youtuben normaalien datakeräys-perusteiden mukaisesti. Eli videoista nähdään kokonais-katselukerrat.

Halutessaan asiakas saa nähtäväksi itsestään kerätyt datat pyytämällä.

Arttu

Oma tili, kirjautuminen ja salasanat

Miten saan hankittua tunnukset joilla sivustolle voi kirjautua?

Tunnukset sivustolle saa tuotteen ostamisen jälkeen. Tunnukset luodaan automaattisesti kun tuotteen osto on hyväksytysti suoritettu.

Käyttäjätunnuksena sivustolle toimii oston yhteydessä annettu sähköpostiosoite, salasana luodaan järjestelmän toimesta automaattisesti tunnuksen luonnin yhteydessä.

Tunnukset toimitetaan annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Jos tilin luomisen meiliä ei löydy Saapuneet- / inbox-laatikosta, kannattaa seuraavaksi kurkata roskaposti. Muunmuassa Gmail jostain hupsusta syystä luokittelee meiltä tulevan tilinavaus meilin toisinaan myös kaupalliseksi meiliksi, jolloin se on löytynyt Gmailin Tarjoukset-välilehden alta.

Melkein helpoiten pääsee, kun käyttää sähköpostiohjelman Haku-toimintoa ja kirjoittaa siihen “sinulle on luotu tili”

Tämä toiminto tuo kaikki sähköpostit esiin joiden joukossa meidänkin meilin pitäisi olla.

Arttu

En löydä sähköpostia jossa on salasanani, enkä pääse kirjautumaan. Miten toimin?

Jos tilin luomisen meiliä ei löydy Saapuneet- / inbox-laatikosta, kannattaa seuraavaksi kurkata roskaposti. Muunmuassa Gmail jostain hupsusta syystä luokittelee meiltä tulevan tilinavaus meilin toisinaan myös kaupalliseksi meiliksi, jolloin se on löytynyt Gmailin Tarjoukset-välilehden alta.

Melkein helpoiten pääsee, kun käyttää sähköpostiohjelman Haku-toimintoa ja kirjoittaa siihen “sinulle on luotu tili”

Tämä toiminto tuo kaikki sähköpostit esiin joiden joukossa meidänkin meilin pitäisi olla.

Arttu

Löysin tilin salasanan mutta kirjautuminen ei onnistu. Ovatko tunnukset vanhentuneet ja kuinka pääsen kirjautumaan sisään?

Tilin salasanan pääset vaihtamaan tästä linkistä:

https://www.breathingman.fi/password-reset/

Uusi salasana toimitetaan sinulle siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka annoit maksun yhteydessä.

Sisäänkirjautuminen tapahtuu osoitteessa http://breathingman.fi/kirjaudu

 

Arttu

Verkkokaupassa asiointi

Miten ostamani tuotteet toimitetaan?

Verkkokaupasta ostetut toimitetaan ladattavina linkkeinä asiakkaan tiliin liitettyyn sähköpostiin. Audionauhat voi ladata linkistä ja videot ovat toistettavissa linkin takaa löytyvästä suojatusta Youtube-suoratoistopalvelusta.

Arttu

Maksoin verkkokurssin ja sain kuitin ostostani. Miten pääsen kirjautumaan sisään ja aloittamaan kurssin?

Heippa ja kiitos kun lähdit mukaan mahtavalle matkalle kohti parempaa hyvinvointia.

Oston jälkeen sähköpostiisi olisi pitänyt tulla tieto käyttäjätilin luomisesta. Sen pitäisi alkaa otsikolla “Sinulle on luotu tili…”
Tämä sähköposti pitää sisällään salasanasi kurssille.

Käyttäjätunnuksena toimii aina sähköpostiosoitteesi, jonka annoit maksun yhteydessä.

Arttu

Ostin verkkokaupasta tuotteen, kuinka saan ladattua audionauhan ja videon?

Onnistuneen oston jälkeen sähköpostiisi tulee kuitti ostoksesta sekä linkit ostettuihin tuotteisiin. Audionauhan pystyt lataamaan linkin avulla, videon saat nähtäväksesi Breathingmanin suljetulta Youtube-kanavalta. Saat toistaiseksi voimassa olevan käyttöoikeuden nimenomaiseen videoon ja voit katsoa sitä aina halutessasi.
Arttu

Hengityksen Voima -verkkokurssi

Miten verkkokurssi toteutetaan ja mitä minun pitää tietää kurssin suorittamisesta, mitä minulta vaaditaan?

Verkkokurssi suoritetaan online-palveluna. Breathingman.fi-sivustolle avautuu joka viikko uusi kurssikokonaisuus jonka saa suorittaa omaan tahtiin.

Jokaisen kurssiviikon lopussa on “Merkitse valmiiksi” -painike, jota painamalla viikon kurssi merkkautuu valmiiksi. Viikko pitää kuitata valmiiksi ennen seuraavan viikon kurssien avautumista.

Kurssin voi suorittaa millä tahansa laitteella, jolla on pääsy internettiin, kurssisisältö on responsiivinen ja se toimii kaikilla näytöillä.

Arttu

Kirjautuminen sivulle onnistuu, mutta miten pääsen aloittamaan kurssin? En löydä tietäni kurssin aloitukseen :/

Kurssin viikot löydät Hengityksen Voima-kurssin omalta sivulta, sivun alalaidasta. https://www.breathingman.fi/courses/hengityksen-voima/#learndash_course_content

Tämä osio tulee näkyviin kirjautuneille käyttäjille.

Tästä osiosta näet myös kurssin edistymisen ja suoritetut viikot.

Pääset myös hyppäämään suoraan ensimmäiselle viikolle tästä linkistä: https://www.breathingman.fi/lessons/viikko-1/

 

Arttu

Viikon treenit suoritettu, koska pääsen aloittamaan seuraavan viikon ohjelman? Näenkö tämän jostain?

Kurssi on luotu ajastetusti siten, että seuraava viikko avautuu viikon kuluttua edellisen viikon avautumisesta. Eli joka viikko tulee uusi treenikokonaisuus.

Avautuneet viikot näkyvät kurssilistauksessa sinisinä teksteinä, avautumattomat viikot mustina/harmaina.

Kurssin viikot löydät Hengityksen Voima-kurssin omalta sivulta, sivun alalaidasta. https://www.breathingman.fi/courses/hengityksen-voima/#learndash_course_content

Arttu

Ovatko harjoitukset verkkosivustolla kirjautumisen takana ja seuraatko niiden käyttöä?

Verkkokurssin harjoitteet, eli viikko-ohjelmat ova kirjautumisen takana mutta kurssien käyttöä ei seurata. Kirjautumisella pyritään varmistamaan että kursseihin osallistutaan tarkoitetulla tavalla.

Kurssien käytöstä on mahdollista saada statistiikkaa jonka pohjalta nähdään mikä viikko on klikattu suoritetuksi ja mitkä ovat vielä aloittamatta.

Arttu

Sivuilla mainittiin myös, että harjoitukset ovat käytössä viiden viikon jälkeenkin. Kuinka tämä toimii?

Vaikka kurssin kesto on viisi viikkoa, käyttäjätunnukset eivät poistu käytöstä sen jälkeen, vaan voit vapaasti palata kurssiviikkojen pariin myöhemminkin.

Eli voit palata kurssin sisältöihin vapaasti omaan tahtiin vaikka ensimmäinen viiden viikon aika olisikin kulunut jo “loppuun”

Kirjautumisen jälkeen löydät linkit treeniviikkoihin tämän sivun alareunasta: https://www.breathingman.fi/courses/hengityksen-voima/

 

Arttu

Onko Facebook-ryhmiin pakko liittyä ja onko minun pakko jakaa kokemuksiani muiden osallistujien kanssa?

Hyvä kysymys ja varmasti asia mikä askarruttaa monia. Ei tietenkään ole pakollista liittyä mukaan Facebook-ryhmiin eikä omien kokemuksien jakaminen ole mitenkään pakollista.

Siellä voit esittää halutessasi kysymyksiä hengitysharjoitteluun liittyen ja ryhmässä voidaan jakaa myös materiaaleja ja videoita, joita ei muualta ole saatavilla.

Lisäksi ryhmien jäsenyys ei ole määräaikainen, vaan olet tervetullut jäämään ryhmien jäseneksi vaikka kurssi olisikin suoritettu.

Arttu

Yleisiä harjoitteisiin liittyviä kysymyksiä

Kuinka kauan kurssi kestää ja kenelle se sopii?

Kurssi kestää viisi viikkoa.
Videot ovat käytössäsi kurssin jälkeen ja Hengityksen Voima Facebook -ryhmässä voit esittää hengitysharjoitteluun liittyviä kysymyksiä.

Kurssiin on tiivistetty maailman tunnetuimmat ja tehokkaimmat harjoitteet simppeliin muotoon ja ne sopivat kaikille perusterveille suomalaisille iästä ja kuntotasosta riippumatta.

Hinta on tarkoituksellisesti edullinen, jotta mahdollisimman moni pääsee kokemaan hengityksen ja harjoitteiden hyödyt.

Arttu

Kuinka paljon hengitysharjoituksia on hyvä tehdä?

Fiiliksen mukaan.

Säännöllinen harjoittelu tuo parhaat tulokset ja voit tehdä harjoitteita päivittäin kehoa kuunnellen 1-60 minuuttia päivässä. Voit tehdä monia leppoisampia harjoituksia myös työn lomassa, Tv:tä katsellessa, kävelyllä, bussissa jne. pitkin päivää lyhyissä jaksoissa, jolloin harjoitteluun ei tarvitse varata ylimääräistä aikaa.

Voimakkaissa harjoituksissa kerta päivässä tai muutama treeni viikossa riittää. Jos on esimerkiksi flunssa tulossa, niin Viikon 1 voimakasta harjoitusta hengenpidätyksineen on hyvä tehdä kuurina 1-3 kertaa päivässä.

Arttu

En oo ikinä tehnyt hengitystreenejä ja oon pitänyt niitä lähinnä joogahippien touhuna. Onko näistä hyötyä tämmöselle työssäkäyvälle perusäijälle?

On.
Harjoitusten hyötyjen luettelo on pitkä ja kurssilta löytyy myös paljon linkkejä tieteellisiin tutkimusartikkeleihin, joiden avulla tiedonjanoiset voivat syventyä tutkittuihin hyötyihin tarkemmin.

Kurssille olen valinnut simppelit harjoitteet, jotka ei vie paljoa aikaa ja jotka tuottaa nopeasti tuloksia ihan tavalliselle suomalaiselle miehelle tai naiselle iästä riippumatta.

Kurssi ei sisällä mitään ”henkistä, esoteerista” tai muuta vaikeasti ymmärrettävää materiaalia.

Tyypillisiä tuloksia/hyötyjä:
Rauhallisempi, rennompi ja energisempi olo, vähemmän stressiä ja jännityksiä, parempi unen laatu, suorituskyky ja keskittymiskyky.
Parempi palautuminen työ- tai urheilusuorituksesta.
Alhaisempi leposyke ja verenpaine. Kun hengität oikein, keho yksinkertaisesti toimii paremmin.
Vähän sama kuin itsellesi sopiva liikunta tai terveellinen ruokavalio.

Arttu

Olen vakavasti sairas. Voinko silti tehdä hengitysharjoituksia?

Arkihengitys- ja lempeät harjoitteet sopivat kaikille ihmisille, kun teet harjoitukset pakottamatta, ohjeiden mukaan ja kehoasi kuunnellen.

Voimakkaita harjoituksia en suosittele tekemään, mikäli sinulla on vakava sydänsairaus, vakava verenpaine- tai verisuonitauti, epilepsia, erittäin vakavia mielenterveysongelmia (psykoosialttius tms.) tai joku muu vakava sairaus.

Varmista harjoitusten soveltuvuus hoitavalta lääkäriltäsi.

Arttu

Kurssissa on paljon erilaisia harjoituksia. Onko minun pakko tehdä kaikkia, jotta saan niistä hyötyä?

Ei. Hengityksen Voima verkkokurssin idea on, että pääset kokemaan erilaisia harjoituksia ja niiden vaikutuksia käytännössä viiden viikon ajan.

Voit vapaasti valita harjoitteet, jotka tuntuvat sinusta hyviltä ja luopua harjoitteista, joista et pidä. Voit myös vaihdella tekemiäsi harjoitteita.

Muista kuitenkin, että erityisesti voimakkaat harjoitteet vaativat hieman tahdon voimaa, että ne tulee tehtyä säännöllisesti ja saat niistä hyötyä. Vain tehty hengitysharjoitus auttaa.

Arttu

Käteni ja poskeni puutuivat ja menivät tunnottomiksi voimakkaassa harjoituksessa. Onko tämä normaalia?

Voimakkaammat harjoitukset hengen pidätyksineen vaikuttavat kokonaisvaltaisesti koko kehoon ja sen prosesseihin. Esimerkiksi verenkiertoon ja hermojärjestelmään. Kuten liikunnan aloittamisessakin, keholla menee hetki, että se tottuu harjoitukseen.

Harjoituksissa mahdollisia kehon reaktioita ovat esimerkiksi käsien, kasvojen, korvien puutuminen, pistely. Tunne että ”hengittäminen nousee hiukan päähän”. Pienet lihasnykäykset, suun kuivuminen, viluisuus, ”ajatusvirran pysähtyminen” jne. Nämä reaktiot menevät ohi muutamassa minuutissa ja ovat täysin normaaleja ja turvallisia kehon reaktioita sen sopeutuessa harjoitukseen.

Reaktiot vähenevät yleensä nopeasti ja harjoituksesta jää rentoutunut ja hyvä olo useimmiten jo ensimmäisellä harjoituskerralla. Aloita voimakkaat harjoitukset lempeästi pakottamatta ja viikkojen kuluessa kierroksia lisäten.

Arttu

Tehdessäni voimakkaita harjoituksia minulla nousee tunteita pintaan. Välillä itkettää ja joskus jopa naurattaa ilman näkyvää syytä. Ovatko nämä reaktiot normaaleja?

Harjoitukset voivat joillain ihmisillä nostaa tunteita pintaan ja se on täysin normaaleja hengitysharjoittelun vaikutuksia.

Jotkut ihmiset voivat nähdä myös värejä, kuulla ääniä ja tuntea muita uusia tuntemuksia kehossa. Toisille tällaisia reaktioita ei tule.

Tee harjoitus kehoasi kuunnellen ja voit missä tahansa vaiheessa harjoitusta, joko lempeyttää hengitystäsi tai päättää harjoituksen. Tärkeää on asennoitua kaikenlaisiin tuntemuksiin hyväksyvästi ja samalla rentoutuen. Tuntemukset tulevat ja menevät nopeasti ohi ja niihin ei tarvitse takertua.

Mikäli tuntemukset tuntuvat liian vahvoilta, voit aina pitää harjoituksista taukoa tai keskittyä enemmän lempeisiin harjoitteisiin ja arkihengityksen opetteluun. Voimakkaat harjoitteet luovat kehoon lyhytaikaisen kemiallisen stressitilan ja näin monet voivat parantaa harjoittelulla stressinsietokykyä elämän muissakin tilanteessa.

Arttu

Inhoan kylmää. Onko hengitysharjoituksista hyötyä ilman kylmäaltistusta?

Hengitysharjoitteet ovat tärkeä osa hyvinvointia ja terveyttä. Saat hengitysharjoittelusta suuria hyötyjä, vaikka et kylmästä piittaisikaan.

Kylmäaltistus ei ole silti kurssilla pääroolissa. Itsellesi sopivat elintavat kuten ruokavalio, liikunta, uni, kylmäaltistus, sauna, ihmissuhteet, työ jne. tukevat hengitysharjoittelua ja päinvastoin.

Jos haluat kokeilla kylmäaltistusta, suosittelen, että aloitat sen ohjeiden mukaan hiljalleen, asteittain, kehoa kuunnellen ja pakottamatta. Kylmäaltistus parantaa kuitenkin lähes aina esimerkiksi harjoittajan unen laatua.

Arttu

Mitä harjoitteita Breathingman itse teet?

Teen fiiliksen mukaan kaikkia kurssilla opettamiani harjoitteita ja myös muita harjoituksia.

Tälle kurssille valitsin tehokkaita ja tutkittuja harjoitteita, jotka keskittyvät kehon ja mielen hyvinvoinnin ja terveyden tukemiseen ja jotka sopivat mahdollisimman monelle.

Arttu