fbpx

Arttu Lipsonen

 

”Breathingman” Arttu Lipsonen on sertifioitu Oxygen Advantage hengitysvalmentaja, jolla on 15 vuoden kokemus erilaisista hengitysharjoituksista. Arttu on hakenut jooga- ja hengitysoppia mm. Meksikosta, Yhdysvalloista ja Intian Himalajalta ja opiskellut kansainvälisesti alan tunnetuimpien kouluttajien kanssa. Patrick McKeown, Wim Hof, Rosalba McCourtney, Artour Rakhimov, Govinda Krishna, Tom Das.

“Vuosituhannen vaihteessa kolmenkympin kriisi avioeroineen käynnisti omalla kohdallani intensiivisen onnen ja totuuden etsinnän, joka sai vuosien varrella monia ilmenemismuotoja. Etsin vastauksia ainakin kirjoista, parisuhteista, ravinnosta, baarista, harrastuksista, psykologiasta, filosofiasta, joogasta, guruilta, meditaatiosta, reppureissuilta, ashrameista ja tietysti myös hengityksestä. Mitään lopullista autuutta ei löytynyt, mutta elämä sai värikkäämpiä, seikkailullisempia ja syvempiä sävyjä. Kun katson taaksepäin, onhan se ihan Artun näköinen elämä. Bisnesmiehestä kuoriutui matkan varrella taiteilija, kirjailija, joogaopettaja ja hengitysvalmentaja. Valmennan edelleen myös yritysten myyntitiimejä.

Mieleni on aina ollut aika rauhaton. Ehkä juuri siksi ajauduin kokeilemaan ihan tosissaan kaikenlaisia tekniikoita ja taktiikoita kehon, mielen ja henkisyyden alueilla. “Luostariympäristön” ulkopuolella monet rentoutusmenetelmät tai meditaatiotekniikat eivät usein itselläni toimineet. Siksi suosin tunneillani hengitysharjoituksia, jotka suorastaan pakottavat rentoutumaan ja hyvään fiilikseen. Yhdistelen ja luon erilaisia kehollisia harjoitteita, musiikkia ja hengitysharjoituksia, joita olen maailmaa kiertäessäni, koulutuksissa ja harjoittaessa oppinut. Teen valmennuksia, koska lähes jokainen ihminen saa niillä hyviä tuloksia heti ensimmäisellä harjoituskerralla ja vetäminen on muutenkin hauskaa. Kannattaa kokeilla, mitä hengitysharjoitukset antavat sinulle.”

-Arttu-